ΠΕΣ Πολύτροπον

Πολιτιστική Εταιρία Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ στα Καλύβια.

Το 2013 ο Γαβρίλος Μιχάλης, εργάτης των τεχνών, όχι παρατηρητής αλλά μάγος συνεργός, επιλέγει να προσφέρει όλη τη μοναδική εμπειρία του στα Καλύβια, την πόλη που γεννήθηκε και κατοικεί σήμερα. 

Παρουσιάζει την έκθεση Αναμνήσεις - Δημιουργίες - Αποκτήματα, σε πέντε χώρους στην κεντρική πλατεία και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, με έργα 140 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, έργα-αποκτήματα που εξιστορούν ολόκληρη τη ζωή του μέσα στη σύγχρονη τέχνη. 

Ο Γαβρίλος Μιχάλης και η Γεωργία Κουσάρη ιδρύουν την Πολιτιστική Εταιρία Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ και θέτουν τις βάσεις για να γίνουν τα Καλύβια κέντρο διαλόγου και προβληματισμού για την τέχνη. 

 Στο ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σημαντικές εκθέσεις, οι ομαδικές 21 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, Η ΝΥΧΤΑ και η ατομική έκθεση του Γιάννη Δημητράκη. 

Το Φεβρουάριο του 2015 εγκαινιάστηκε η πρωτότυπη έκθεση Αχιλλέας Απέργης, Ειρήνη Απέργη, Γιώργος Απέργης. Πατέρας, μητέρα, γιός. Ο γλύπτης Αχιλλέας Απέργης, η ζωγράφος Ειρήνη Απέργη και ο μουσικός Γιώργος Απέργης παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί κάτω από κοινή στέγη. Η έκθεση αυτή συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015. Το ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ έχει προγραμματίσει μια σειρά εκθέσεων με καθιερωμένους και πρωτοποριακούς καλλιτέχνες που ακολουθούν.


 Όπως γνωρίζετε, η επιχείρησή μας , δραστηριοποιείται από το έτος 2013 στην περιοχή μας παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων . Αποτελεί ιδέα και δημιούργημα του συμπολίτη μας Γαβρίλου Μιχαήλ , που μετά από πολυετή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας (δημιουργία των χώρων ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ, συμμετοχή στις μεγαλύτερες εικαστικές εκθέσεις παγκοσμίως κλπ ) αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε για να τον μετατρέψει σε μία σύγχρονη και διαδραστική εστία πολιτισμού. 

Σε διάστημα ολίγων μόλις ετών, χωρίς καμία απολύτως κρατική η χρηματική βοήθεια , έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες εκθέσεις ζωγραφικής , εικαστικά δρώμενα και workshops με την συμμετοχή πολλών σχολείων, πολλές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις που τρέφουν την δημιουργικότητα των παιδιών, εργαστήρια και φιλανθρωπικά bazaar για την στήριξη και ενίσχυση ιδρυμάτων. Το ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (αλλά και η πόλη μας ) έχει πλέον καθιερωθεί σαν μία μοναδική εστία πολιτισμού, σημείο συνάντησης και γνωριμίας με την περιοχή μας σημαντικών προσωπικοτήτων από τους χώρους του πολιτισμού , γεγονός στο οποίο δημόσια έχει αναφερθεί και ο σημερινός μας δήμαρχος χαρακτηρίζοντάς μας «σαν βάση για να γίνει ο τόπος μας ένα κέντρο διαλόγου και προβληματισμού». Η πετυχημένη μέχρι σήμερα πορεία του ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ μας γεμίζει έμπνευση, ενέργεια και ενθουσιασμό και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε κλιμάκωση των πολλών δραστηριοτήτων μας .